zondag 7 december 2014

2014-6 december onderhoud

Een uitstekende zaterdag voor kleine 'klusjes'. 
Samen met Eddy een rondje over het complex gemaakt en dan is er weer een heleboel te zien. Veel leden zijn al een heel eind met het winterklaar maken van hun tuin en hebben al een groot deel van hun tuin gespit. Slechts een stukje met de wintergroente is dan nog niet gedaan. Op andere tuinen is er nog bijna niets gedaan. Bij sommige tuinen is te zien dat er komend jaar een wat andere indeling gaat komen, bij andere tuinen moet er nog veel worden opgeruimd. Tijd om betreffende leden een seintje te geven hier niet al te lang mee te wachten. 
In de werkplaats gaat Wim aan de slag want er moet nog een laatste koppeling worden gemaakt met het alarm. Wat lastig werken in hoekjes maar ook dat lukt. Even wat geluidsoverlast bij het testen, maar alles werkt zoals we verwachten. Een situatie waarin we nu alle ruimtes hebben voorzien van een systeem dat een alarmmelding doorgeeft wanneer de ruimte wordt betreden zonder het alarm uit te schakelen. Nu maar hopen dat deze preventieve voorziening ook ongewenste bezoekers afschrikt.
Binnenkort gaan we weer snoeien en zal er ook weer worden gehakseld. Een mooi moment om de machine na te kijken en de messen te vernieuwen. Een karweitje waar Peter een groot deel van de ochtend geduldig mee bezig is want de assen en messen zijn lastig te bereiken.
Tijdens ons rondje tuin zijn we ook nog even langs ons 'bosperceel' geweest. Al eerder had ik gezien dat daar een bijennest was gemaakt, maar toen was het nog te warm en waren de bijen nog te actief. Een snoeischaar mee en een kunststof bak om het los geknipte nest in mee te nemen voor het door weer en wind helemaal kapot zou zijn. Van enige actieve bijen was geen sprake meer door de kou van de laatste week. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten