zondag 30 november 2014

2014-29 november onderhoud

Deze keer geen onderhoudsploeg, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen werkzaamheden plaats vinden. Toch verschijnt nog een van de leden om ons te helpen.
Op onze planning staat het inkorten van de heg in de noord-westhoek van het complex. In de loop van de afgelopen jaren is deze wel erg hoog geworden met als gevolg dat de onderkant van de heg wat kaal begint te worden. De heg toppen op zo'n 2 1/2 meter is een oplossing. 
De kar is weer leeg en kan dus mooi worden gevuld met het korte snoeisel. De langere takken stoppen we weer in de houtwal.
In de groenstrook langs de Jac. v Beierenweg hebben ongeveer 10 jaar geleden de populieren weggezaagd. Er is toen wel de onderstam blijven staan. In de loop van de jaren zijn deze helemaal verteerd en nu dus gewoon omgevallen.Wat is overgebleven is nog wel te zwaar om even op te pakken en te verwijderen.
Snoei- en knipwerk is met het daarvoor beschikbare gereedschap eigenlijk heel snel achter de rug: kettingzaag, heggenschaar en takkenschaar blijken weer een dankbare aanschaf te zijn geweest.
Achter de loods nog wat opruimen, takken kort zagen en dan nog even wat tijd maken om kleine werkjes op de eigen tuin te doen. Zo moet ik op de eigen tuin nog 2 bomen rooien: een 'oude' stoofpeer waarbij steeds meer takken afsterven en een pruimenboom waarbij loodglans is opgetreden. Beide bomen zijn niet meer te redden. Op de plaats waar de bomen stonden ga ik, na het onderspitten van stalmest, de bessenstruiken planten.
Aan het eind van de ochtend no even napraten in de kantine en dan thuis nog even aan de slag in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten