zondag 14 december 2014

2014-13 december onderhoud

Een kleine groep leden is opgeroepen om ons te helpen bij een flinke klus: het ontruimen van een tuin. Vele handen maken licht werk, maar dat is hier niet aan de orde. Men zou elkaar meer voor de voeten lopen.
Er blijkt dan maar weer eens waar enthousiast gestarte leden toe in staat zijn. Van alles wordt naar de tuin toe gesleept en opgebouwd. Natuurlijk wil men ook een beetje leuk zitten en de tuin een leuk aanzien geven. Het meest belangrijke wordt dan o.i. een beetje vergeten, nl. 'investeren' in de tuin, in de grond. Wanneer er van leuke steentjes een paadje wordt gelegd, maar wordt vergeten het onkruid tussen de stenen en naast het pad kort te houden wordt het al snel een onoverzichtelijke boel. Gevolg: teleurstelling.
Ook hier was dit het geval. Ondanks adviesgesprekken over de aanpak, waarschuwingen en afspraken is het hier betreffende lid letterlijk boven het hoofd gegroeid. Gevolg: ik stop er mee en de rest is voor jullie. Gelukkig hebben wij nog een waarborgsom waarmee de kosten van afvoeren van alle materialen kunnen worden betaald.
Weer blijkt dan maar eens dat we met onze aanhanger een geweldige investering hebben gedaan. Geladen met hout e.a. staat deze weer klaar om te worden geleegd.
Tussen de werkzaamheden ook nog even tijd gevonden om alle banden van de kruiwagens op te pompen. Deze worden volop gebruikt om stalmest of compost naar de tuin te vervoeren. Met een volle band rijdt dit net wat fijner. Er zijn ook enkele lekken banden die komende week geplakt moeten worden. Weten we wat komende zaterdag moet gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten